Vaak Gestelde Vragen

1. Hoe kan ik een lid worden van Furor?
Als nieuw Furor-lid moet je aan enkele voorwaarden voldoen. De minimumleeftijd is 18 jaar. Je moet lid zijn van vzw Gallische Hoeve, om je verzekering volledig te dekken. Verdere voorwaarden worden bij de kennismaking op ons terrein besproken. Uiteindelijk zal je je in de toekomst eigen wapens & kleren moeten aanschaffen, toch kun je tijdelijk werken met gemeenschappelijke wapens. Kort na je lidmaatschap zal je ook een eigen Keltische naam en levensverhaal moeten verzinnen. Het allerbelangrijkste is wel dat we je leren vertrouwen! Vechten met iemand die je van haar noch pluimen kent, kan levensgevaarlijk zijn, en als we je niet als vriend kunnen opnemen, verzuurt de hele groepssfeer.

2. Wanneer kan ik jullie in actie zien?
Elke zaterdag van april tot eind oktober geven we rondleidingen op het terrein van vzw Gallische Hoeve. Hierbij leggen we de historische achtergrond uit van de verschillende wapens en vechtstijlen bij de Kelten, en vertonen we hier een demonstratie van. Hierop bestaan uitzonderingen als we op evenementen aanwezig zijn. Dan kun je ons ook in volle glorie bekijken, maar waar & wanneer moet je eens bekijken op de Evenementen-kalender.

3. Verkopen jullie jullie wapens?
Dit doen we niet. Eigenlijk is een wapen erg persoonlijk, en zit er een deel van de wapendrager in. We verkopen wel andere accessoires en kledingstukken voor Kelten. Contacteer ons als je geïnteresseerd bent.

4. Wordt er echt gevochten of is het allemaal maar voor de show?
Ja en neen. Het doel van Furor bestaat er uit om de toeschouwer te tonen hoe er gevochten werd in de late ijzertijd. We doen dit zo realistisch mogelijk, met de grote risico’s als gevolg. Toch kunnen we het ons niet veroorloven om na elke demonstratie een medespeler kwijt te zijn, aangezien we elke ziel goed kunnen gebruiken. De precieze hoe en wat van een demonstratie kan je leren in Furor.

 

Geef een reactie